KAKO "DRAGO" JE ZARES TURISTIČNO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO V TUJINI?

Vse kar si želim, je veter v laseh, pesek pod nogami in sprostitev…

Idiličen sprehod ob sončnem zahodu, z roko v roki, po prelepi Vietnamski plaži… Morda ste ravnokar uživali v toplih sončnih žarkih, ob zvokih morskih valov, ali pa ob romantični večerji, ko se zgodi nekaj nepričakovanega. Trenutek nepazljivosti in nenadoma se znajdete na tleh s hudo poškodbo noge, ki zahteva takojšnjo medicinsko pomoč. Vaša noga utripa od ostre bolečine, vaše misli pa je je preplavila negotovost in strah, saj se zavedate, da je zdravniška oskrba v tujini lahko velik izziv, hkrati pa je lahko tudi precej draga.


Kako se naši finančni cilji lahko nepričakovano spremenijo?

Zavarovanja marsikomu predstavljajo strošek, ki jih uvršča v kategorijo »nebodigatreba«. Pa vendar se lahko hitro znajdemo v situaciji, ker prav zavarovanja postanejo naša ključna naložba, ki varuje naše zdravje, nam ohranja mirno glavo in finančno stabilnost. Še kako pomembno je slednje na potovanju v tuji državi. Če se na potovanje odpravite brez turističnega zavarovanja z asistenco v tujini, lahko en nepazljiv trenutek popolnoma spremeni naše življenje. Tudi finančno!


Zakaj?

Najlažje vam to pojasnimo na dejanskem primeru, ki smo ga v našem asistenčnem centru Europ Assistance Slovenija reševali pred časom:

  • Hospitalizacija na tuji lokaciji (2 dni) – 2.123,93 €
  • Cena operacije v tujini – 11.000,00 €
  • Cena spremljevalca reševalca: 1.794,00 €
  • Letalske karte za povratek domov v poslovnem razredu: 9.595,42 €
  • Cena prevoza od bolnišnice do letališča: 2.047,08 €
  • Cena prevoza od letališča v Münchnu do bolnišnice v Sloveniji: 800,00 €


Skupni stroški, ki bi jih moral ponesrečenec poravnati sam, v primeru, če ne bi imel zavarovanja, bi znašali več kot 27 tisoč evrov! Najbrž se strinjate, da je takšen znesek lahko ogromen finančni udarec, ki bi lahko resno ogrozil vašo finančno stabilnost.


Kaj vam zavarovanje z asistenco v tujini nudi?

Turistično zavarovanje z asistenco v tujini v takšnih trenutkih postane neprecenljivo. Cena zavarovanja, kjer bi kritje zadostovalo za zgoraj opisan primer, se v Sloveniji trenutno giblje nekje okoli 20 evrov za 10-dnevno potovanje. 20 eur ali 27.000 eur? Na tem mestu moramo opozoriti, da je za pravilno izbiro turističnega zavarovanja z asistenco v tujini potrebno poskrbeti za zadostna kritja, natančno pregledati splošne pogoje in razumeti škodne primere, ki jih posamezno zavarovanje pokriva.

Zavarovalnica je v zgornjem primeru, kjer je ponesrečenec imel sklenjeno turistično zavarovanje z asistenco v tujini, poravnala nastale stroške. Tovrstno zavarovanje vam omogoča ne samo finančno varnost ampak tudi brezskrbnost, saj se zavedate, da lahko v primeru kakršnikoli težav oz. nesreče zavrtite le eno telefonsko številko, kjer bo strokovna ekipa, ki stoji za njo, za vas uredila vse potrebno.

Turistično zavarovanje z asistenco v tujini vključuje mnogo storitev. Poleg kritja stroškov zdravstvene oskrbe običajno vključuje tudi organizacijo prevoza do najbližje primerne zdravstvene ustanove, zagotavljanje informacij o lokalnem zdravstvenem sistemu in pomoč pri komunikaciji v tujem jeziku. Nekateri produkti naših partnerjev – zavarovalnic pa tudi druge ugodnosti, ki sem vam jih pred potovanjem v tujino splača pregledati in vključiti v paket zavarovanja.


Za miren spanec …

Pred naslednjim potovanjem sklenite turistično zavarovanje z asistenco v tujini. Turistično zavarovanje z asistenco prilagodite vašim popotovanjem in vašemu načinu življenja. Če ste že sami identificirali določena tveganja, jih delite s svojim zavarovalnim svetovalcem in prilagodite višino kritja. Naj vas višina zavarovalne premije (poceni in vedno odlično) vodi v odločanju za vaše turistično zavarovanje z asistenco. Čeprav se morda na prvi pogled zdi kot nepotrebna naložba, je dejansko ključna sestavina dobro načrtovanega potovanja, ki lahko ne samo reši vaše življenje, ampak prepreči tudi osebno finančno katastrofo.