VAROVANJE IN VZDRŽEVANJE VAŠEGA DOMA

Dom je več kot le prostor, kjer preživljamo čas - to je naše zatočišče, kjer ustvarjamo spomine, se sproščamo in oblikujemo svoj svet. Skrb za dom je pomembna naloga, ki pa ni vedno preprosta.

Nekatere stvari lahko vzdržujemo sami, prav tako lahko odpravimo sami tudi določene težave v našem domu, če le imamo idejo in pravo orodje. Včasih pa se znajdemo pred težavo, ki jo lahko rešijo le usposobljeni strokovnjaki s primernim pristopom in orodjem. Najbolj znan po svojem odpravljanju manjših težav na nepremičninah je hišnik. Hišniki običajno skrbijo za večstanovanjske in poslovne zgradbe. Redkeje ga najdemo v zasebnih, enostanovanjskih nepremičninah.

 

Vloga hišnika: varuh skupnih prostorov

Hišnik je dobro poznan po svoji vlogi pri vzdrževanju skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah. Njegove naloge običajno vključujejo čiščenje hodnikov, stopnišč, dvigal in skrb za oskrbo z vodo in ogrevanje ter odpravljanje manjših težav in okvar v skupnih prostorih.

Hišniki so ključnega pomena za ohranjanje čistosti, reda in varnosti v skupnih prostorih stavb. Pomagajo ohranjati dobro vzdušje in udobje za vse stanovalce.


Toda kaj se zgodi, ko težave udarijo v vašem lastnem stanovanju ali hiši? Tukaj vstopi koncept domske asistence, ki je kot "hišnik za vašo nepremičnino". Domska asistenca je rešitev, ki jo lahko koristijo tako uporabniki večstanovanjskih zgradb za svoje stanovanje kot lastniki enostanovanjskih objektov. Domska asistenca, za razliko od hišnika, ki skrbi le za  skupne prostore, zagotavlja celovito zaščito vašega doma.


Domska asistenca: hišnik za vašo nepremičnino

Domska asistenca vključuje širok nabor storitev, ki varujejo vaš dom in zagotavljajo vaše udobje, ne glede na nepričakovane situacije.

Nekatere ključne storitve domske asistence običajno vključujejo:

  • Svetovanje in organizacija pomoči: Domska asistenca svetuje, kako ravnati v primeru škode in organizira obrtniško pomoč ter krije s tem povezane stroške.
  • Obrtniške storitve: Zagotavlja storitve, kot so popravila vodovodnih inštalacij, oken, ključavnic, stekel, strehe, električnih napeljav in drugih vzdrževalnih del.
  • Začasna nastanitev in prevoz: Organizira prevoz in začasno nastanitev, če bivanje v vašem domu ni mogoče, vključno z oskrbo vaših hišnih ljubljenčkov.
  • Nujno varovanje: V primeru odsotnosti ali nemogočega bivanja organizira in krije stroške nujnega varovanja vašega doma.
  • Oskrba z najnujnejšimi potrebščinami: Poskrbi za oskrbo z oblačili, odejami in drugimi najnujnejšimi potrebščinami.
  • Najem nadomestnih naprav: Organizira najem nadomestnih naprav, kot so zamrzovalne skrinje ali električni agregati, v primeru okvar ali izpadov.
  • Predčasna vrnitev v domovino: Krije stroške nujne vrnitve lastnika v domovino v primeru večjih škod ali nujnih situacij.

Domska asistenca vam olajša tudi upravljanje z vašo nepremičnino kadar imate v njej najemnike. Da vas najemnik po nepotrebnem ne aktivira ob vsaki najmanjši težavi na vaši nepremičnini, lahko domska asistenca poskrbi, da bo vaša nepremičnina deležna strokovne obravnave v primeru kakršnih koli težav.

V primeru okvare v vašem domu lahko izkoristite domsko asistenco, ki vam omogoča pridobitev pomoči za nujna popravila 24 ur na dan in vse dni v letu. Z domsko asistenco, ki jo lahko priključite zavarovanju stanovanja ali hiše, boste imeli vedno na razpolago sogovornika, ki vam bo svetoval in podal ključne informacije za pravilno ravnanje v primeru škode.